Bareveld 1 – SPW 1. Eindstand 1-1
Gezien andere verplichtingen van de M.S. was er vorige week helaas geen verslag over de wedstrijd van Bareveld – Buinen. Dit duel eindigde in 2-2

Deze week was de M.S. wel weer van de partij:

Om 14:00 werd er in Bareveld afgetrapt op een natte grasmat. Er was in de ochtend al een wedstrijd geweest die met bijzonder grote cijfers werd gewonnen door de Barevelders (14-0 tegen Buinen 3). Een mooi voorbeeld voor hoe de mannen van Tammo van Weerden ook de 3 punten in Bareveld probeerden te houden.

Bij mensen die bekend zijn met FC Kanaalstreek was dit voorafgaand al een besliste wedstrijd in het voordeel van uitploeg SPW. Trainer Jeroen Wiegman heeft namelijk als doelstelling om SPW direct weer in de 3e klasse te knokken. “Gezien de lijst van vorig seizoen denk
ik dat Bareveld en Wedde een moeilijk seizoen tegemoet gaan.”

Binnen 10 minuten kon Wiegman zijn verwachting wel bij stellen want toen kreeg SPW de 1-0 om de oren. De uitploeg leek sowieso weinig toe te komen aan voetballen. De linies stonden veel te ver uit elkaar waardoor er om de paar passes balverlies werd geleden. Bareveld was daarentegen scherp begonnen en dit zorgde ervoor dat SPW alleen de lange bal kon hanteren. Tevergeefs, want de verdedigingslinie van Bareveld had de aanvallers in de broekzak.

Door een slechte inspeelpass van SPW kreeg Jari Lamein een diepe bal van Korné Bentum. Laatstgenoemde speelde overigens een geweldige pot. Jari slingerde vanaf de rechterhoek de bal op de tweede paal. Daar stond Michandro Mercera die de bal met een pass perfect op Arnold Schuitema teruglegde. Voor Arnold was het vervolgens simpel om de bal achter de keeper te schuiven.
SPW bleef de rest van de 1e helft erg slordig en kwam maar niet in het spel. Bareveld stond compact en hield de linies kort. Zo gingen beide ploegen ook de rust in met een terecht 1-0.


Na de rust kregen beide ploegen een hand vol kansen. Meermaals gingen de spitsen van Bareveld 1 op 1 op de keeper van SPW maar door verschillende redenen (te weinig rust met af en toe goed verdedigen van de achterste linie van de Knoalsters).
Uiteindelijk telde de scheidsrechter 8?? Minuten extra tijd bij. In de zesde hiervan wist de uitploeg de gelijkmaker erin te leggen. Bareveld verslapte iets en door miscommunicatie in de verdediging werd te weinig druk gegeven. Er volgde een voorzet die overigens erg goed werd ingekopt door SPW.


Net vòòr tijd volgde er nog een wereldkans voor Bareveld. Invaller Glen Mulder ging zijn man goed voorbij en legde de bal panklaar bij de 2e paal neer voor Michandro. Hij kwam echter een teenlengte te kort en zo bleef het 1-1.

Amper een minuut later floot de scheidsrechter af en zo eindigde het eerste duel voor beide ploegen in de 4e Klasse C onbeslist. Achteraf heerst het gevoel dat op basis van het spel de 3 punten wel in Bareveld mochten blijven.

Desalniettemin een aardige start van de thuisploeg; vooral gezien de grootspraak voorafgaand van SPW-er Wiegman.
Volgende week staat Siddeburen op het programma voor Bareveld.

Tot de volgende 🦵⚽️
M.S.