Bareveld 3 behaald een mooie overwinning op HOVC 7.

Bareveld 3 moest deze morgen naar de fusieclub HOVC. Een fusie tussen Hunso, Oring en Valthe Boys. Via een prachtige toeristische route door het mooie Drenthe, kwamen we om half tien aan op het sportpark van HOVC.

De volgende spelers waren aanwezig: Dennis Witteveen, Jacob Dijk, Johan Jonker, Bas Voss, Wessel Wijsbeek, Harry Wijsbeek, Erik van Rheenen, Stefan Jonker, Henk Beuker, Marvin Pot, Erik Hoving, Hans Lambers, Gerard Mulder, Arnold Stevens en Christiaan van Weerden. Gerard blesseerde zich al in de kleedkamer. Het schoot hem in de rug bij het optillen van de tenues tas. Een tegenvaller dus.

Eerste helft:
De eerste kans was voor Bareveld. Harry Wijsbeek zag zijn schot net naast het doel verdwijnen. Ook een vrije trap van Bas verdween naast het vijandelijk doel.
Na deze goede openingsfase nam HOVC het initiatief iets over. Dennis bracht redding op een hard schot, terwijl in de 25ste minuut een kopbal van HOVC net naast het doel verdween. Ook nog een hard schot van hun spits verdween over het doel.
In de 30ste minuut een mooie aanval van Bareveld. Harry controleerde de bal schitterend, maar de afronding liet te wensen over. In de 35ste minuut ging Erik Hoving alleen op de keeper af. Zijn lob werd een prooi voor de keeper. Vlak voor rust kwam Bareveld op voorsprong. Na een assist van Harry Wijsbeek scoorde Henk Beuker door de bal hard en laag langs de keeper te knallen 0-1.
Met deze stand gingen we aan de thee.

Tweede helft:
HOVC begint beter aan de tweede helft. Vooral de ingevallen lange (ruim 2 meter) spits zorgde voor veel gevaar. Toch stond bij HOVC het vizier niet echt op scherp. In de 56ste minuut verdween een hard schot van Henk Beuker over het doel.
Nadat HOVC in de 62ste minuut verzuimde om een mooie aanval goed uit te spelen, was het in de 70ste minuut wel raak. Uit een corner kopte de lange spits raak 1-1.
Twee minuten later kwamen we echter weer op voorsprong. En hoe!!! Na een assist van Henk Beuker, knalde Hans Lambers de bal van een meter of 35 over de verbouwereerde keeper heen. Een prachtig doelpunt 1-2. Lang konden we niet genieten van deze voorsprong, want al vrij vlot scoorde HOVC de 2-2. Een fraaie aanval werd beheerst binnen geschoten.
In de 80ste minuut voor de derde keer een voorsprong voor Bareveld. Met een schitterende steekpass zette Erik van Rheenen Henk Beuker vrij voor de keeper. Henk wist hier wel raad mee en scoorde beheerst de 2-3.
HOVC probeerde in de laatste 10 minuten de gelijkmaker nog te forceren, maar de sterk spelende verdediging gaf niet veel meer weg. Wel verdween een kopbal van HOVC nog rakelings over het doel. De laatste kans was nog voor Bareveld. Een schot van de ijverige Marvin Pot werd ternauwernood nog geblokt door een speler.

Na een mooie spannende, leuke en vooral sportieve wedstijd nam Bareveld de 3 punten mee naar huis. Een mooi opsteker voor dit nieuwe team. Een mix van jonge (Bareveld 3) en oude (voormalig Bareveld 4) spelers. Op naar de volgende wedstrijd.