Bareveld 4 – Valthermond 5

Zondag 12 september de eerste competitiewedstrijd tegen Valthermond 5 werd helaas verloren met 0-4.

Echt fit stonden we niet aan de aftrap, want de avond hiervoor hadden we een geweldig feest van Harrie Matthijssen gehad. Echt super. Er werd goed aan teambuilding (zang en bier drinken) gedaan.

Valthermond was duidelijk de bovenliggende partij. Met goed voetbal werd Bareveld op eigen helft vast gezet. Gelukkig stak Hindrik Koetse in prima vorm. Met een aantal goede reddingen hield hij ons op de been. In de 20ste minuut was echter hij ook kansloos. Uit een vrije trap (randje strafschopgebied) schoot de aanvoerder onberispelijk raak 0-1. Kort hierna viel de 0-2 na een mooi aanval.

In de 25ste minuut de eerste goeie kans voor Bareveld. Uit een voorzet van de jarige (50 jaar) Harrie Matthijssen schoot Erik Hoving van dichtbij op de keeper.

Hierna liep Valthermond op een gemakkelijke manier uit naar 0-4. Twee enorme fouten gingen hieraan vooraf. Bareveld werd nog 1 keer gevaarlijk. Een kopbal van Harrie verdween over het doel.

Met een hopeloze 0-4 achterstand gingen we aan de thee.

Deze helft gaf een compleet ander spelbeeld. Bareveld begon steeds beter te spelen en was duidelijk de betere ploeg. Echter konden we enorm veel goeie kansen niet verzilveren. René Schipper, Arnold Stevens en Harrie Matthijssen vonden steeds de uitstekende keeper op hun weg. De verdediging stond nu wel als een huis, en er werden bijna geen kansen meer weggegeven.

Jammer dat we niet beter waren in het benutten van onze vele kansen. We hadden er misschien nog wel een wedstrijd van kunnen maken.

De overwinning van Valthermond was echter wel verdiend te noemen. Vooral op basis van hun goeie eerste helft waarin zij het net wel wisten te vinden.

Eindstand: 0-4.