Siddeburen 1 - Bareveld 1. Eindstand 5 - 0
Om 14:00 werd de aftrap genomen op sportpark de Ewensborg in Siddeburen. Zoals wel vaker de laatste weken was de grasmat weer lekker nat. Na het puntje van vorige week willen de mannen van Tammo van Weerden dit maal wel een drievoud daarvan en als deze gestolen konden worden van titelkandidaat Siddeburen zou dit extra lekker voelen.

De eerste helft ging wat gelijk op; hoewel de thuisploeg toch vaker iets gevaarlijker om de hoek kwam kijken dan de Barevelders. De combinaties waren af en toe wel mooi om te zien; maar er kon geen zwart-wit hemd in scoringskans gezet worden.
Siddeburen leek net even wat scherper in de duels en zo zetten zij ook de aanval op waar de 1-0 uiteindelijk uit viel. Terwijl er nog iets te veel Barevelders aan de vekeerde kant van de bal kwam de thuisploeg er met overmacht overheen. Na een strakke voorzet kon ook sluitpost Ovcharov zijn doel niet schoon houden.

Het was even zoeken naar het ritme en Bareveld leek wat wakkergeschud na deze goal. Iedereen stond wat korter op de man en leek er wat meer grip op de wedstrijd te komen. Met als ultimatum een kans net voor rust. Niels Kalk stuurde vleugelflitser Lamein weg die één van zijn mede-spitsen in scoring probeerde te brengen. Alvorens de bal daar kon komen werd er helaas gevlagd voor buitenspel.
Het leek wel fijn om zo de 1e helft af te sluiten ondanks de 1-0 achterstand. Deze combinatie zorgde er bij vele supporters wel voor dat er hoop was op een come-back in de tweede helft.

Helaas was het tegenovergestelde de waarheid. Bareveld leek veel te slap aan de hervatting te zijn begonnen want binnen 2-3 minuten in de 2e helft wist de thuisploeg het net alweer te vinden. Ik weet niet wat er in de thee zat in de rust; maar het was niet best.
De 30 minuten daaropvolgend waren niet veel anders. Er leek een uitploeg met weinig energie (Had dit misschien iets te maken met de activiteiten van de avond ervoor? Het schijnt dat er een Oktoberfest – feest is geweest in parkzicht. Vermoedelijk was de energie na een matige eerste helft dan al op..

Jammer was het wel; want er vlogen uiteindelijk nog 3 goals extra in het net. Bracht Bareveld dan niets meer in hoor ik u vragen? Zeker wel. Maar het bleef wel schaars. Een actie via de rechterflank belandde uiteindelijk bij spitse Viejou. Die legde hem op 8 meter van de goal neer op invaller Bijl; die na een uitschieter van bijna 60 goals in 1 wedstrijd bij het 2e vorige week (eigenlijk 5 maar het voelde als 60). Bijl kon vervolgens helaas niet afdrukken.

Ondanks dat Siddeburen meer aanspraak maakte op de overwinning; was dit wel zonde om te zien. Bareveld moet het vaak hebben van haar inzet en doorzettingsvermogen. Helaas miste dat wel in deze wedstrijd

Volgende week staat VV Wedde op het programma voor Bareveld.

Tot de volgende 🦵⚽️
M.S.