Wedstrijdverslag SPW 1 - Bareveld 1. Eindstand 0-2
Om 1400 uur werd er afgetrapt op een koud en winderig sportpark Noord in Stadskanaal.
Voor beide ploegen was dit de eerste wedstrijd na de winterstop. Waar de Barevelders na 9 wedstrijden op 14 punten staan, hebben de stadskanaalders een iets minder luxepositie. Er werd pas 1 keer gewonnen en 2 maal gelijk gespeeld. 1 van de gelijke spelen was wel de openingswedstrijd van de competitie die op sportpark Bareveld werd gespeeld. Het eerdere duel eindigde dus in 1-1. Een resultaat waarbij vooral Bareveld destijds niet tevreden was. Ongetwijfeld trainer Wiegman van SPW ook niet; want die ‘zouden wel even kampioen worden.’
 
Voor beide ploegen was het doel van de wedstrijd duidelijk: winnen! Bareveld sluit met winst goed aan bij de top van de competitie, terwijl SPW graag uit de onderste regionen wil verdwijnen. De strijd zat er goed in, maar het leidde in het eerste half uur van de wedstrijd nog niet tot veel kansen. Mogelijk dat beide teams ondanks het felle begin toch ook last hadden van het beroerde veld en veel wind wat er stond.
 
Er leek van beide kanten wel intentie te zijn om te willen voetballen; maar het wilde nog niet goed lukken. Aan de kant van SPW werd vooral aanvoerder Jasken gezocht. Verreweg de gevaarlijkste man. Voor de rest lijkt de ploeg niet veel opvallende spelers te hebben. Jasken kreeg af en toe nog redelijk wat kansen maar schoot geen enkele bal hiervan op doel..
Aan de kant van Bareveld was de grootste kans een schot van Alex Gorissen die een bal hoog richting doel mikte maar tevergeefs.
 
De opvallendste gebeurtenissen waren misschien wel de harde overtredingen waar de arbitrage niet veel mee deed. Met hier en daar wat kansjes aan beide kanten (maar niet echt grote) floot de scheidsrechter af voor de thee en het stond toen 0-0.
 
Na rust gingen beide ploegen ongewijzigd door maar kwamen er wel iets meer kansen. SPW had nu wind mee en zo vielen er een aantal keren ballen tussen de defensie van Bareveld door. Sluitpost Ovcharov moest hier meerdere keren serieus ingrijpen. Vanaf de zijlijn werd er dan geschreeuwd: “Lekker Nikita”, en zelf een enkele keer Yannick. Die er toch niet zo veel mee te maken had. Kan gebeuren natuurlijk.
 
Waar SPW dus niet goed met de kansen om ging. Onderschepte Giovanni Swama in minuut 75 een bal en stuurde Alex Gorissen ‘op de brommert’ de diepte in. Na een seintje van Eddie Schoenmaker slingerde Gorissen de bal voor en schoof Schoenmaker de bal het kruis in. Een welverdiende 1-0 en enorme vreugde bij spelers en (uit)-supporters.
 
In de 85e minuut werden toen 2 jokers ingezet. Michandro Mercéra en Glenn Mulder moesten helpen de 3 punten over de streep te trekken. En of die jongens dat wisten.
Amper een minuut gaf Mulder een steekpass aan zijn mede-invaller. Maar helaas buitenspel.
 
Toen dacht Glenn Mulder; ik doe het zelf wel. Een balletje met buitenkant voet van Michael Lohmann stuiterde tussen 2 verdedigers door richting de voeten van Mulder. Die dacht op een meter of 30 van de goal ‘Laat ik hem maar in één keer op de pantoffel nemen’. Dat bleek een geweldig idee want keeper Jarno Kip kon de bal nog net uit de hoek tegen de paal tikken. Bart Spieringhs, die even eerder dan de jokers was ingevallen was er als de ‘kippen’ bij (haha snapt u hem. Doelman Kip, maar Spieringhs er als de KIPpen bij. Haha ja leuk) om de bal in het doel te tikken. Een fantastische 2-0. Doelman Kip is overigens veel te goed voor deze ploeg van SPW en speelde ondanks de 2 tegentreffers een geweldige pot.
 
Nog 2 minuten later legde wederom invaller Mulder een bal op de borst bij Spieringhs. Hier vond Spieringhs echter geen 2e goal voor hem want doelman Kip was er goed bij.
 
Kort daarna floot de scheidsrechter af en zo gaan de punten mee naar Bareveld. De mannen van Van Weerden en Wijsbeek (die beide tot vreugde van iedereen hebben verlengd) hebben een welverdiende overwinning geboekt en staan nu op 17 punten uit 10 wedstrijden.
 
Volgende week staat Siddeburen op het programma van Bareveld. Ik hoop u allen daar weer te zien.
 
Tot de volgende 🦵⚽️
M.S.