Buinerveen 1 - Bareveld 1 - Eindstand 1-1
Met een donker dreigende lucht afgewisseld en hier en daar een zonnestraal werd er om 14:00 uur afgetrapt op sportpark Buinerveen.

Afgelopen donderdag speelden de mannen van van Weerden nog een oefenwedstrijd die met 3-2 gewonnen ging, nouja gewonnen.. gestaakt na 60 minuten.

Het voetbal van donderdag was niet al te best en het moest vandaag tegen Buinerveen dus een stuk beter.
De eerste 15-20 minuten leken voor beide ploegen aftasten. Met een hand vol kansjes voor beide ploegen heerste toch meer het gevoel dat de Barevelders de eerste zouden zijn die een goal zouden maken.

Toch viel de 1-0 voor Buinerveen uit een corner ‘vanuit het niets’. De speler van de thuisploeg stond ongedekt en kon de bal met de kop naar de lange hoek sturen. Door de 1-0 leek Bareveld het kwijt te zijn.. er werd niet lekker getikt en ballen werden simpel ingeleverd. De thee in de rust moest een sterke bak zijn, want dat was nodig.


Bareveld kwam dan ook sterker de kleedkamer uit maar het bleef nog vrij slordig. Bij Buinerveen mogen de dinsdag wel op afmaken oefenen; er vlogen in 10 minuten wel een stuk of 5 á 6 ballen iedere kant op over de achterlijn, maar geen één op doel.


Na wat personele wijzigingen veranderde het voetbal ietsjes. Bij de uiteindelijke gelijkmaker stonden invallers Niels Kalk en Jari Lamein in een sleutelrol. Kalk schoot vanaf de zijkant hard richting het doel van de keeper. Die wist hem wel te blokken maar daar stond Jari op de penaltystip om de bal in het doel te schoppen. Al met al een verdiende gelijkmaker.


Bjorn de Best viel uit met een blessure en ik wens hem als Mysterieuze Schrijver een spoedig herstel!

Volgende week staat Buinen op het programma voor Bareveld, en op het sportpark in Bareveld zal beslist worden wie doorgaat in de beker.

Tot de volgende 🦵⚽️
M.S.