Wedstrijdverslag Bareveld 1 - Siddeburen 1. Eindstand 2-1.
Aangezien de MS het drukker had dan verwacht en er nu een aantal weken van rust was; leek het de MS tijd om de vrije zondag in te vullen met het schrijven van verslagen die nog ingehaald moesten worden. De weken na deze wedstrijden weten we namelijk dat in de afgelopen 2 wedstrijden 6 punten voor Bareveld zijn binnengehaald, en dat is te mooi om niet even op papier te zetten.

Om 1400 uur werd er afgetrapt op sportpark Bareveld. De thuisploeg speelde met rouwbanden vanwege het overlijden van Barevelder in hart- en nieren; Tony Lahpor. Heel veel sterkte aan de nabestaanden gewenst.

De mannen van Van Weerden hadden nogal iets goed te maken. In de uitwedstrijd tegen Siddeburen werd namelijk met 5-0 veloren na een iets te laat gemaakte zaterdagavond. Bareveld had de nodige positieve energie meegenomen van de week daarvoor; toen er met 0-2 werd gewonnen, uit bij SPW. Siddeburen had nu juist weer iets goed te maken; want er werd de week ervoor verloren van BNC met 2-1. Daarnaast zou Bareveld bij winst over Siddeburen heen klimmen.

De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd en er werd dan ook een spannende wedstrijd verwacht. Helaas begon de wedstrijd met een flinke domper voor Bareveld, want in de vijfde minuut raakte Arfin Wessels zwaar geblesseerd en moest het veld verlaten.

Bareveld probeerde zich te herpakken na het verlies van Wessels, maar Siddeburen maakte het de thuisploeg erg lastig. Er werd een bal vanaf de middellijn teruggespeeld naar de defensie maar deze bleek erg onzuiver, waardoor Siddeburen in de 27e minuut op voorsprong kon komen dankzij een goal van Toby Poort. Hij scoorde uit een voorzet van Gialt Faber en bracht daarmee het uitpubliek in extase. Het leek er even op dat Siddeburen de controle over de wedstrijd had overgenomen, maar Bareveld liet zich niet zomaar uit het veld slaan.

Een minuut later kwam Bareveld namelijk alweer langszij, dankzij een belangrijke goal van Alex Gorissen. Hij schoot eerst nog tegen de keeper, maar deze viel terug voor zijn voeten en zo bracht hij de stand op 1-1. Bareveld probeerde vervolgens weer de bovenliggende partij te worden, maar het was in de 50e minuut dat ook Arnold Schuitema moest worden vervangen.

Mede dankzij de invallers werd er uiteindelijk in de 62e minuut gescoord door Eddie Schoenmaker die op assist van Alex Gorissen de 2-1 wist te maken voor Bareveld. Het thuispubliek ging opnieuw uit zijn dak en Siddeburen leek gebroken.

Bareveld kreeg nog best wel veel kansen om de score verder uit te bouwen, maar het lukte niet om de beslissende 3-1 te maken. Aan de andere kant probeerde Siddeburen nog wel om langszij te komen, maar het lukte niet meer om de defensie van Bareveld te doorbreken. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Bareveld, dat daarmee de drie punten in eigen huis hield.


De mannen van Van Weerden en Wijsbeek hebben wederom een welverdiende overwinning geboekt en staan daardoor nu op 20 punten uit 11 wedstrijden.

Volgende week ( 19-02 ) staat Wedde uit op het programma van Bareveld. Ik hoop u allen daar weer te zien. Veel beterschap gewenst voor Arfin en Arnold.

Tot de volgende 🦵⚽️

M.S.