Hierbij een verslag over de wedstrijd Bareveld 2 - Buinen 3 - Eindstand 14-0.
De competitie is weer begonnen en Bareveld 2 die door personele problemen het seizoen ervoor was gedegradeerd begint vol goede moed aan het nieuwe seizoen.

Er zal afgetrapt worden thuis tegen het jonge Buinen 3.

Vanaf minuut 1 zat het Bareveld van iconisch leidersduo Wolf/Beuker er goed bovenop en als snel bleek dat Bareveld een maatje te groot was voor Buinen 3. Deze bood echter dapper weerstand totdat de pardoes voor de voeten van captain van Maanen viel en de 1-0 binnen schoof vanaf 18 meter. Van Maanen is sowieso goed begonnen aan het seizoen want hij scoort tot nu toe steeds de eerste goal.

De goal van Van Maanen was het startsein om te versnellen en het tempo op te voeren om zo gaten in de verdediging te spelen. Tijdens dit indrukwekkende positiespel van Bareveld schoof onze eigen Sergio Ramos namelijk Haje Korte in. Hij bediende Chris Bijl op maat en daar wist deze goalgetter wel raad mee en maakte zo de 1e van de ochtend. Even later sneed diezelfde Chris een corner haarscherp aan en nieuwe aanwinst Jeffrey Meijer kon hem tegen de touwen koppen. Inmiddels was good old Jacob Dijk ingevallen en zoals een moderne back betaamd bemoeide hij zich regelmatig met de aanvallen van Bareveld. Deze keer kon hij de slim weggelopen Chris Bijl bedienen die hem op zijn beurt langs de keeper schoof en de ruststand bepaalde op 4-0.


Na de rust probeerde de aanvoerder van Buinen 3 te regelen dat de goed leidende Gerard van Dijken eerder af zou fluiten de 2e helft omdat ze het wel gezien hadden. Aanvoerder van Maanen en de rest van Bareveld was het daar niet mee eens en dit werkte als een rode lap bij een stier. Het tempo werd nog hoger opgevoerd en het arme Buinen werd overlopen. Eerst pikte Puister zijn goaltje mee met een assist van Glenn Mulder daarna legde Chris de bal bijna op de doellijn waarna Jeffrey Meijer hem weer inkopte. Die moest nog wel even subtiel de doelpaal ontwijken. Vervolgens bracht Mulder de uitstekend spelende Bijl maar weer in stelling en die schiet alles raak vanmorgen. Als na een corner via de kluts Meijer de bal bij Beuker brengt doet zelfs deze oerbarevelder een duit in het zakje met de 9-0.


Dan u aandacht voor verruit de mooiste van de dag …. na een glijpartij van de tegenstander speelde Bart Bijl de bal naar Puister en die is zoals we weten niet zelfzuchtig en speelde de bal terug. De Buinse verdediger deed nog een ultieme poging om de bal van Bart te blokken maar zijn inzet was tevergeefs want rechtspoot Bart “het kanon” Bijl kapte de bal naar zijn linker en verzond een kanonskogel richting de kruizing …… de keeper kon pas reageren toen de bal al tegen de touwen was. Na het bestuderen van de beelden werd een een snelheid geklokt van 185km/h. Inmiddels dacht Rob “speedy gonzales” Sikkema verhip ik heb nog geen directe aandeel in het geheel en besloot een paar keer diep te gaan over de linkerflank. Hiermee leverde hij 2 puntgave assistjes af op Jeroen en wederom Chris. Die vervolgens nog 1 scoorde op het passje van Marcel “akinfenwa” Gorissen die vervolgens het slotakkoord had met een pass van Chris en met de kop waarmee hij de eerste helft een achterhoofd van de tegenstander had gekopt nu wel de bal knap inkopte. In de laatste minuten mocht keeper Jesse Mink ook nog in actie komen en pakte 2 keurige ballen in de 1 op 1.


Dit was een korte samenvatting van alle doelpunten …. 14 stuks beschreven waren. Wat ik nog veel mooier vond is hoe het veldspel was …. Solide verdediging met Mino; Korte, Beuker, Meijer, Wessels (later Dijk) die een goed opbouw verzorgden. Een sterk en bewegelijk middenveld met Mulder, Van Maanen, C.Bijl, Sikkema en een levensgevaarlijke aanval Puister, Gorissen (B.Bijl). Het balletje ging mooi rond en een aantal hele mooie aanvallen gehad en meerdere keren heel mooi onder de druk weg gekomen. Heerlijke voetbalmorgen …..

Volgende week lastige uitwedstrijd naar westerwolde 3 op het kunstgras we gaan kijken of de galacticos van Beuker en Wolf weer zo’n goede pot op de mat kunnen leggen. Ik hoop dat ik er ook weer bij ben voor de verslaglegging.

G.L.