Wedstrijdverslag Gieterveen 1 - Bareveld 1. Eindstand 0-5.

Na een tijd(je) stil te hebben gegaan mochten de mannen van Van Weerden en Wijsbeek voor, voorlopig, de laatste keer dit seizoen de wei in. Of dit daadwerkelijk de laatste keer zal zijn; hangt deels af van het eigen resultaat (er moet gewonnen worden) & de wedstrijd tussen Siddeburen en Bellingwolde. Siddeburen heeft voorafgaand aan de wedstrijd 1 punt meer. 

De wedstrijd tussen Siddeburen en Bellingwolde zou ook op zondag 21-05 gespeeld worden maar door privé omstandigheden kon die wedstrijd niet doorgaan en wordt deze nu op donderdag 25-05 gespeeld. Ontzettend veel sterkte vanuit de M.S. gewenst.

De wedstrijd tussen Gieterveen en Bareveld is altijd een derby en beide teams willen deze strijd graag met de 3 punten eindigen. Nog meer dan alle andere wedstrijden van dit seizoen. Waar Bareveld normaal in het Wit (of Wit-Zwart) komt aantreden; was dit nu in het rood. Voor de meesten nog steeds een verrassing waarom. Misschien een tactiek om de buren uit Gieterveen op het verkeerde been te zetten. 

Bij het op het veld treden twijfelde menig supporter eerst of er een nieuwe paus gekozen was; tot er ook zwarte rook bij kwam. Het was de harde kern van Bareveld die zich liet zien met rookvakkels. Zwart en Witte rook; symbolisch voor Bareveld maar toch ook een beetje als finishvlag. Het was de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Hopelijk maakt dit iets los bij de spelers.

14:00 uur, aftrappen. Het was direct duidelijk dat beide teams er alles voor wilden geven. De bal werd veelal halverwege de eigen helft door de verdedigende ploeg onderschept en combinaties gezocht om weer in de aanval te gaan. Van beide kanten lukte dit vrij aardig. 

Bij Bareveld waren het alle 3 de aanvallers; Gorissen, Schoenmaker en Mercéra die wat kansen kregen. Daarbij kwam nummer 10 Bart Spieringhs ook vaak over spits schoenmaker heen. Dit resulteerde ook in de grootste kans van het eerste half uur. Een diepe bal richting Spieringhs die wat hoog opstuiterde en daarom wachtte Bart even met vuren. Nog een hoge stuit er achter aan en zo besluit Spieringhs een lob over de keeper te proberen. Sluitpost Stefan “Zweef” Lugtenborg liet in zijn laatste wedstrijd zien waarom hij al die jaren al onder de lat staat bij de Gieterveen’ers. Hij was lang genoeg om bij de bal van Spieringhs te kunnen en zo bleef er 0-0 op het scorebord staan. 

Bij Gieterveen kwam het gevaar vooral weg bij Jesse Nijhuis, de razendsnelle buitenspeler die later nog de plek van Lugtenborg overnam in de goal. Lugtenborg werd in de +_80e minuut gewisseld en kreeg van publiek, medespelers maar ook van spelers van Bareveld een welverdiend applaus. Bedankt voor alle jaren sportieve rivaliteit Stefan, en geniet van je pensioen ;-).

Dan terug naar Nijhuis, die regelmatig eens over de flank langs de verdediging van Bareveld wist te glippen. Dit resulteerde af en toe in een best goede kans. In het oranje, doelman Ovcharov van Bareveld, moest hierop een aantal keer belangrijk ingrijpen. 

een minuut of 3 vòòr rust viel de bal dan in de goal bij de thuisploeg. Een aanval van Bareveld resulteerde in wederom een lob over Lugtenborg, die ditmaal niet lang genoeg was voor de bal. Zo zorgde routinier Eddie Schoenmaker voor de 0-1 in het voordeel van Bareveld. Kort daarna was het dus rust. FF een slokkie thee. 

Na de rust leek Gieterveen het helemaal kwijt te zijn. Door een omzetting bij Bareveld kwam de ploeg sterk uit de kleedkamer en dit resulteerde in de 50e minuut direct op de 0-2. Een bal richting de hoek naar Spieringhs, die naar rechtsbuiten geschoven was. Op zijn beurt zag hij Alex Gorissen bij de 2e paal vrij staan. De bal van Spieringhs viel op de penalstip tegen de voet van Gorissen en vervolgens in de goal van Gieterveen. 

Nog weer 5 minuten later werd dan ook het ‘Jantje’ op het scorebord gezet. Een corner van Alex Gorissen viel achter de keeper en achter de verdedigers; waar invaller Glenn Mulder zich had gepositioneerd. Hij behield het overzicht en speelde de bal halfhoog naar Spieringhs die op de 5 meterlijn klaar stond om de bal in de goal te werken.

Nog weer 5 minuten later stak Schoenmaker de bal tussen de linies door op Gorissen. Die ging 1 op 1 op de keeper. Na een semi- kamikaze – actie van de laatste verdediger van Gietereveen, die koos voor een klassieke ‘beenveeg’, kon Gorissen dus niet tot een schot komen. Een penalty én een rode kaart. De M.S. dacht dat de regel tegenwoordig was dat je geen dubbele straf mag geven, maar ook is de M.S. niet lid van de scheidsrechtersbond en niet helemaal up-to-date van alle regels daar omheen.

Schoenmaker nam de penalty voor zijn rekening en tekende zo voor de 0-4. Gorissen kon zelf helaas niet meer verder en moest noodgedwongen het veld verlaten. Vervelend voor Alex; maar de één zijn dood is de ander zijn brood. Daniël Kroder maakte hier zijn rentree in het 1e elftal en kon zo nog een klein half uur invallen. 
Ook Marc van Maanen maakte zijn opmars in het 1e elftal en zo stond het elftal vol routiniers.

En nòg weer 5 minuten later, in de 65e minuut, prikte Eddie na een kap en een draai zijn derde van de middag in het netje. Zo stond er een klinkende 0-5 score op het digitale scorebord.

Wat daarna dan gebeurde…. kunnen we beter onbesproken laten. Spelers die met 4 afspeelmogelijkheden zelf begonnen te schieten, een verschrikkelijk mislukt schot van een meter of 35. Een misser voor open goal van 6 meter afstand. 

Al met al waren er nog een handvol kansen voor de uitploeg; in minuut 80 dus de staande ovatie. Verder ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Gieterveen deed geen aanstalt meer op een doelpunt.

Zo hebben de mannen van Van Weerden en Wijsbeek gedaan wat ze moesten. Een klinkende driepunter in een beladen derby. Het is nog even afwachten hoe de wedstrijd van Siddeburen – Bellingwolde eindigt komende donderdag. Afhankelijk daarvan is het dus wel of niet einde seizoen. 

Afhankelijk daarvan, is het ook het einde van de M.S.
Mocht donderdag geen nacompetitie gehaald worden; zal er volgende week een poll volgen op onze social media waarin men kan gokken wie de M.S. is.


Tot zover!
Wie weet; tot de volgende?!