Wedstrijdverslag Wedde 1 - Bareveld 1. Eindstand 0-2.

Op zondag 19 februari stond de uitwedstrijd van Bareveld tegen Wedde op het programma. Om 1400 uur werd er afgetrapt op sportpark Jonne Hindriks. Het was erg koud en het veld lag er slecht bij, wat het spel niet ten goede zou komen. Door het wegvallen van Arnold Schuitema en Arfin Wessels in de vorige wedstrijd, stonden nu Glenn Mulder en Korné Bentum op het middenveld.  
 
Bareveld voert nu op goede koers. Er werd sinds de winterstop namelijk alleen nog maar gewonnen. Nu stond laagvlieger Wedde op het programma, waar eerder dit seizoen van werd gewonnen op eigen veld met 2-0. Wedde leek zich sinds de winterstop juist iets herpakt te hebben. Er werd gewonnen van Bellingwolde, helaas verloren tegen koploper Veelerveen, maar een 2-2 gelijkspel tegen BNC was zeker niet onverdienstelijk.  
 
In de eerste paar minuten kwamen er direct een paar kansen van Bareveld, dat hier heen gekomen is om die drie punten mee naar huis te nemen. Daarnaast was het vooral in de eerste helft dat Wedde veel de lange bal hanteerde, terwijl Bareveld beter leek te zijn.  

 

Toch was het pas in de 40e minuut dat Bareveld op voorsprong kwam. Bart Spieringhs wist met zijn knie een voorzet over de keeper heen te wippen en zo het doel te vinden. Een belangrijke en verdiende 0-1 zo net voor de thee aan. Die zal daardoor toch iets zoeter smaken. 
 
Bareveld probeerde na rust meer te combineren terwijl Bareveld toch echt leunde om het hanteren van die lange bal.  

 
10 minuten in de 2e helft veranderde het spelbeeld drastisch. In de 55e minuut kreeg Bart Spieringhs een gele en daarna direct zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Vijf minuten later volgde ook een rode prent voor Korné Bentum, die een ingooi probeerde te blokkeren maar hierbij onterecht werd beschuldigd van het slaan van een tegenstander. De scheidsrechter heeft dit echter verkeerd beoordeeld maar zo kwam Bareveld met 2 man minder in het veld te staan.  
 
Met 9 man wist Bareveld echter goed stand te houden, want ondanks de 2 mensen meer, leek Wedde niet af te willen stappen van het spelen van de lange bal en in de 75e minuut lukte het de uitploeg zelfs de voorsprong te vergroten. Giovanni Swama scoorde het tweede doelpunt na een individuele actie en een assist van Alex Gorissen. 
 
Wedde kreeg misschien een handje vol kansen maar echt doelkansen waren het allemaal niet. Ondanks de slordige wedstrijd wist Bareveld dus toch 3 belangrijke punten te pakken.  
 
Door deze overwinning is Bareveld (wel met wedstrijden meer) op weten te klimmen naar de 2e plaats en kan het zelfs gaan dromen van de nacompetitie. Zij doen in ieder geval erg goede zaken. 
 
De rode kaarten voor Spieringhs en Bentum zullen echter wel een smetje werpen op deze overwinning. 
 
Bareveld speelt haar eerstvolgende wedstrijd pas weer op 12 maart en dan wachten de mannen van Heiligerlee.  
 
 
Tot de volgende  

M.S.